Sisältöön »

Taivutetut lasit

 

Lasintaivutusosaamisemme on maailman huippuluokkaa.
Tuotteidemme laadun takaavat ammattitaitoinen henkilökunta sekä ainutlaatuinen tuotantolaitteistomme. Taivutetun lasin kohteet ovat pääsääntöisesti teknisesti haastavia ja useat toisistaan samanaikaisesti riippuvat tekijät vaikuttavat siihen pystytäänkö lasia taivuttamaan.

Yrityksemme kehitystyön tuloksena on syntynyt useita alan merkittäviä innovaatioita, kuten vaativien pallopinta-, kartio- ja paraboloidimuotoisten lasien taivutusmenetelmät. 

Taivutettujen lasien tarjontaamme kuuluvat: 

  • laminoitu lasi
  • eristyslasi
  • karkaistu lasi

Esite (pdf)

 

Tasomaiset turvalasit

 

Taivutettu laminoitu turvalasi

Taivutettu laminoitu turvalasi suojaa henkilövahingoilta; alimmassa suojausluokassa putoamiselta ja järeimmässä luokassa luodeilta ja räjähdyksien aiheuttamilta paineaalloilta. Lasin kestävyysluokitukseen vaikuttavat suojausluokan lisäksi lasin koko, taivutuskulma sekä -muoto. Kasvatettaessa lasikerrosten ja kalvojen lukumäärää, voimme rakentaa monikerroslaseja erilaisiin vaativiin suojaustarpeisiin.

Taivutettu laminoitu lasi on saatavilla myös laminoitu karkaistuna, jolloin saavutetaan samanaikaisesti karkaistun turvalasin mekaaninen kestävyys ja lämpötilaerojen sietokyky sekä laminoidun turvalasin sirpaleita sitovat ominaisuudet.

Taivutettu karkaistu turvalasi

Karkaistun taivutetun turvalasin tuotevalikoimamme on markkinoiden monipuolisin. 

Karkaistun lasin lujuus on yli kolminkertainen käsittelemättömään lasiin verrattuna. Tarve suurempiin kaareviin lasipintoihin, piilokiinnityksiin sekä rakenteisiin ilman puitteita ja kehyksiä on usein suunnittelun lähtökohtana. Paremman kestävyyden, turvallisuuden ja suurten lasikokojen ansiosta, karkaistu taivutettu turvalasi on järkevä vaihtoehto näissä haasteellisissa rakenteissa.

Karkaistun lasin turvaominaisuudet korostuvat myös lasin rikkouduttua, jolloin se hajoaa pieniin murusiin aiheuttamatta isompia haavoja joutuessaan ihokosketukseen. 


 

Taivutettu eristyslasi

Eristyslasi on elementti, jossa kaksi tai useampia lasia on liitetty ilmatiiviisti toisiinsa. Lasien väli täytetään tavoitellusta U-arvosta riippuen joko ilmalla tai argon-kaasulla. 

Taivutetuissa eristyslaseissa useat eri rakenteet ovat mahdollisia. Eri rakenteilla saavutetaan useita suojaominaisuuksia, kuten auringonsuoja, lämmön- ja ääneneristys sekä murtosuoja.

Taivutusmuodot


Sylinteri

Sylinteri suorin osuuksin

Pallopinta

Paraboloidi

S-muoto

Ellipsi

Kartio

Puoliympyrä

Muuttuvasäteinen